Nyt ovat hommat lähteneet etenemään mukavasti ihan mahtavaan suuntaan. Olen päässyt mukaan nyt lähes kaikkeen salissa, lounasvuoroista hienoihin yksityistilaisuuksiin. Viikot ovat monipuolisia ja pääsen eri toimipisteisiin erilaisia tilaisuuksia tekemään. Tämä on juuri sitä tarjoilijan työtä jota olen odottanut ja jota tahdon tehdä. Tahti kuitenkin on sopiva, ei liian nopea, minua ehditään opastamaan ja neuvomaan niin että paniikki-itkua ei ole tarvinnut keittiössä vääntää.

Loma loppui kevyesti pari viikkoa sitten sellaiseen "vimpan päälle" tapahtumaan, jolloin piti pynttäytyä hienoimpiin tarjoilijavaatteisiin ja tukan ähertämiseen meni varmaan kaksi tuntia. Ilta oli työntäyteinen mutta todella mukava. Pääsin vastamaan jo kahveista ja kuoharipullojen avausta tuli myös harjoiteltua, ja tietysti blokkaamista, paaljon blokkaamista. Loppu puoli koostuikin, asiakkaiden lähdettyä, siivoamisesta ja pöytien ja tuolien kantelusta. Palkitseva ja opettavainen ilta mukavassa tekemisen meiningissä. Mutta minua muistettiin samalla myös neuvoa ja opetettiin ja näytettiin mahdollisuuksien mukaan, muun muassa baarikassaa ja liinoituksia.

Kuva0719.jpg

Valmiit pöydät odottamassa vieraita.

Kuva0720.jpg

Illan saldona, 55 litraa kahvia ja noin 20 litraa teetä.

Kuva0723.jpg

Sotasaalista, kuoharit aukesivat kauniisti ilman onnettomuuksia! :)


Tämän super-tilaisuuden jälkeen oli sitten tavallisia lounasvuoroja, jotka koostuivat kassan käytöstä, lounaan valmistelusta salin puolella, ja muiden asioiden hoitamisesta vakituisen työntekijän kanssa. Yhdessä tilityksessä olen jo päässyt kurkkimaan olan yli ja laskemaan lounaskortteja ja käteiskassaa.

Seuraava maininnan arvoinen tialisuus oli 18 hengen kolmen ruokalajin päivällinen sievässä ja kotoisassa rantamökissä. Saunan yhteyteen katoimme lasit, vedet ja virvoitujuomat ja "sali" (takkahuone kuvaa paremmin) laitettiin ihan alusta asti. Liinoituksen tein ensimmäistä kertaa ihan itse ja toisen tarjoilijan kanssa yhteistyössä katoimme muuten, minä päivällispöydän ja tämä toinen kahvibuffan. Asiakkaille katettiin alkuruoka jo pöytään, pääruoan he hakivat ja kahvin myös (kaadettiin kuppeihin). Ruokajuomat kaadettiin pöytiin (vesi ja kotikalja) ja huolehdittiin juomista koko ruokailun ajan. Hyvin eksoottinen kokemus, pienet ja erikoiset tilat ja tapa millä tehtiin. Tämäkin kokemus oli hyvin positiivinen ja erilaisuutensa takia hyvin arvokas oppimistilaisuus.

Kuva0721.jpg

Kuva0722.jpg