Joulu lähestyy uhkaavasti ja se tuntuu jo näin marraskuussa työelämässä. Nimittäin, pikkujoulut iskevät ja lujaa. Viime viikolla työpäivän mitta oli vähintään kahdeksan tuntia. Kassa on vähän jäänyt keittiötyöskentelyn jalkoihin, mutta ei mitenkään vaarallisesti. Aamut olen ollut väkertämässä kaikennäköistä namia keittiössä ja sen jälkeen saliin ja tiskiin. Mutta tekstissä tarkemmin ja jopa muutamia kuvia!

Keittiötyöskentely on sitä tuttua ja turvallista, ainakin minusta on ihana olla pitkästä aikaa tekemässä meiningillä tuttuja hommia joista myös pitää. Tahti on ollut joinakin päivinä hyvinkin raadollista, omat salaatit pitää tehdä ja vielä ehkä misata seuraavan päivän salaattitarpeita ja kaiken tämän lisäksi pitää pyöräytellä uloslähteviä ruokia ja kahviherkkuja. Itse olen nk. erikoistunut vastaamaan vihreän salaatin osista ja tekemään ulos lähteviä tyylikkäämpiä salaatteja. Lisäksi melkein kaikki täytety sämpylät ja croisantit, voileivät, riisipiirakat jne. kuuluvat aamunohjelmaani. Joskus teen tyylikkäämpiä väliaikaruokia, mm. lohitahnaleipiä ja savupororullia. Kuvat minulla on coleslawista, rullista ja lohileivistä. Olisin kyllä halunnut kuvat myös ihanista täytetyistä croisanteista ja hienommista riisipiirakoista, mutta aina siinä vilskeessä ei ehdi. Möh. Ja pikku tarkennus, en siis leivo tuotteita, esim. sämpylöitä, itse vaan täytän ne ja katson että ne ovat edustuskelpoisia.

Kuva0676.jpgKuva0677.jpgKuva0675.jpg

Sali ei sentään ole täysin jäänyt keittiön jalkoihin. Olen lounaan alkaessa salissa jonkun toisen kanssa huolehtimassa siisteydestä, leipien, juomien ja astioiden riittävyydestä ja sitten hiljaisempana aikana hyppään kassalle. Tämä pienimuotoinen itsenäinen kassatoiminta alkaa sujua jouhevasti, olen lyönyt vain kerran väärin! Vielä :) Ja jossain vaiheessa tiskiin, lounas- ja lopputiski pois alta ja työpäivä joskus loppuukin siihen, ellei erikseen olla sovittu.

Yksi välivuoro oli viime viikolla (12-16.30) jolloin väkersimme 150 hengen pikkujouluruokia valmiiksi ja pakettiin. Vaikka vähän rankkaa on, niin se ei haittaa kun työ maistuu ja kun pitää tästä alasta. Ja plussana se, että tietyissä vuoroissa palkka juoksee, ja minä myös.