"Syysloman" jälkeen oli palattava jälleen koulun teoriatunneille. Voi ehkä kuulostaa nihkeältä, mutta se oli kaikkea muuta! Nimittäin aloitimme 4 päivän tiukan ohjelman, alkoholiopin. Laaja osa-alue tarjoilijan ammattipätevyydessä ja aivot kiehuivatkin perjantaina ylikierroksilla, mutta onneksi hyvällä tavalla.

Maanantaina aloittelimme kevyesti viineillä, niin miedoilla kuin väkevillä. HUH, kukaan ei varoittanut siitä, kuinka paljon jo pelkästään viineihin mahtuu tietoa ja kaikkea mahdollista sälää. Vaikka ikinä en viini-ihminen olekaan ollut, niin tämä kuitenkin herätti mielenkiinnon tätä juomaa kohtaan ja näiltä tunneilta lähdin pää täynnä paljon kaikenlaista uutta ja jännää. Tanniinisuus, Gewürstraminer ja täyteläinen olivat aluksi täyttä siansaksaa, mutta nyt ne kuuluvat tiukasti viinintuntemuksen sanastooni. Ja tietenkin paljon muuta lähti mukaan, osaan ehkä vähän jo yhdistelläkin viinin kanssa ruokaa. Perusasioissa kuitenkin pysyen!

Seuraavat kaksi päivää menikin vahvojen alkoholijuomien ja oluen ja siiderin parissa. Sinänsä tuttua, mutta ei kuitenkaan. Varsinkin väkevissä avautui täysin uusi maailma. Nyt muun muassa selvisi miksi irrkuviski on ollut lähempänä sydäntäni kuin skottilainen. Tequilan, rommin ja vodkan, tuttuja tovereita ja henilökohtaisia lemppareita, osalta sain myös paljon uutta ja mahtavaa tietoa. Varmasti jos joku herättäisi keskiyöllä ja kysyisi em. pääraaka-ainetta nii vastaus tulisi heti! Sokeriruoko, siniagaave ja vilja! Ja lisäksi tuli maisteltua erilaisia viinejä, väkeviä ja oluita, ja voin sanoa makumaailmani avartuneen runsaasti. Ehkä ihan hyvä tarjoilijalle.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, pääsimme baarityöskentelyyn ja juomasekoituksiin. En jaksa alkaa edes luettelemaan kaikkea, enkä varmasti ulkoa muista kuin murto-osan, siitä kaikesta mitä saimme kuulla sinä päivänä. Mutta opettelin tekemään ihanan Irish Coffeen (ei valitettavasti kuvaa), kerma pysyi kauniisti pinnalla eikä se maultakaan ollut niin kamala kuin ajattelin. Lisäksi shakerin käyttöä tuli harjoiteltua ja muuta pikku sälää baarielämästä, odotan innolla työssäoppimista siltä osin!

Toinen kahden päivän teoria olikin tilaus-, juhla- ja kokouspalveluita. Mukava kurssi, jossa pääsi paljon tekemään itse. Sen ensimmäisen kolmen teoriatunnin jälkeen pääsimmekin jo taiteilemaan kukka-asetelmia ja seuraavana päivänä juhlakattausta (kukka-asetelma ympärille), servetin taittoa, vatitarjoilua ja paljon kaikke hyödyllistä. Seuraavaksi jonkin verran kuvia omista aikaansaannoksista.

Kuva0660.jpgKuva0667.jpg

Kuva0668.jpg

Kuva0669.jpg

Kuva0670.jpg

Kuva0673.jpg

Kuva0672.jpg

Kuva0671.jpg